Låt inte det förflutna bli en begränsning


Jag på Plaza Mayor.

Har tidigare skrivit om tankens kraft. Att det du tänker blir din sanning för dig. Väljer du att tänka att Gud finns, så blir det till din sanning. Väljer vi att tänka att vi inte kan klara av något så kommer vi inte heller klara av det. Och tankar är bara tankar och går att ändra på. DU väljer vilka tankar du ska tänka. Läs mer om det i det tidiagre inlägg här.

Har funderat lite på vilken kraft det förflutna har över oss. Ofta är det negativa händelser i vårt förflutna som begränsar oss. Exempelvis tänker många att bara för att något hände i det förflutna kommer man inte klara av det i framtiden. ”Därför att jag blev sårad kommer jag inte bli älskad fullt ut” eller ”Därför att jag var fattig som barn kommer jag inte kunna bli framgångsrik” är vanliga, begränsande tankar. DU har valt att dessa tankar ska bli din sanning för dig, så det är du själv som begränsar dig.

Det förflutna är över och går inte att ändras på. Det är nuet, denna sekund, vi kan ändra på. Visst kan vi beklaga oss över vårt förflutna, men det enda vi gör då är att stanna kvar i det förflutna istället för att få ut det bästa av precis den här sekunden. Tänk på att: ”The point of power is always in the present moment”. Vill inte översätta det eftersom jag tycker det är så bra uttryckt på engelska. Så istället för att hänga kvar vid händelser och känslor i det förflutna som aldrig kommer ge dig något bra, använd istället detta ögonblick till att välja vad du ska tänka på.För det du tänker skapar din framtid. Väljer du att tänka att du älskar dig själv så kommer det bli din sanning och du kommer vara så mycket mer öppen för kärlek, framgångar och lyckliga stunder. Jag tror att i grund och botten ligger allt i att älska sig själv!

Kommentarer
Postat av: Tobias

Ja, Minnen av aprilhimlen är en av hans bästa!

2008-10-24 @ 09:51:57
URL: http://tobiastobias.blogg.se/
Postat av: Claudia

tack tack =)

2008-10-24 @ 15:22:18
URL: http://claudial.blogg.se/
Postat av: Izabella

sv; visst är det?:D tack detsamma! kram

2008-10-24 @ 15:25:37
URL: http://izanorberg.blogg.se/
Postat av: Nicole

Sv: detsamma !

Kram :)

2008-10-24 @ 15:30:01
URL: http://aelma.blogg.se/
Postat av: li

jorå:) haft en bra dag d?:)

2008-10-24 @ 15:48:25
URL: http://pettison.blogg.se/
Postat av: Linda

Fantastiskt skrivet!

2008-10-25 @ 15:08:02
URL: http://songbirdie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0