Mummel...

Det var menat att jag i föregående inlägg skulle skriva om min dag. Om en liten tanke jag hade. Det slutade med att jag skrev spanjorers festvanor, som jag vissa helger blir en del av. Inte den här helgen. Inget festande, inget socialt liv, inget skoskav och inga för korta klänningar som får en att frysa ihälj. Låter kanske tråkigt, men nej, faktiskt inte.

Min dag har varit lugn (som jag skrev i förra inlägget) men lite speciell. Jag har känt att jag har mummlat mig igenom hela dagen. Jag har inte fått ut orden jag velat ha sagt. Jag har inte kunnat uttrycka mig rätt. Det enda som kommit ut är massa mummel som inte ens jag skulle vilja lyssna på. Och sedan när man ska förklara att det man egentligen vill ha sagt är något annat och ska försöka förklara det kommer det bara ut ännu mer mummel.

svenskt tänkande

Idag har jag haft en väldigt lugn dag. Därför är jag väldigt pigg nu kvart i två på natten. De flesta madridborna dansar väll loss på Kapital, Joy, Ananada eller något annat trevligt ställe just nu. Eller, nej. Jag tänkte för svenskt där. Klockan är ju BARA kvart i två vilket betyder att natten i Spanien har bara börjat eller nästan inte ens börjat. De flesta dansar inte just nu, utan sitter särkerligen på någon bar och krökar. Vid halv tre, tre tiden, då gäller det. Då smäller det. Tills sex på morgonen.

Och imorgon går de upp för att hinna till gudstjänsten klockan elva. Härligt!


Tror du på nuet?


Det som är viktigt att veta och att tro på är att varje sekund är en ny startpunkt. Många brukar tänka "när jag får ett nytt jobb kommer jag kunna vara lyckligare" eller "på måndag ska jag börja gå ner i vikt".

Oftast är det så att vi vill ändras, men vi vill inte vara tvugna att ändras. Men för att vi ska ändra på något måste vi ändras, allt börjar inombords. Det vi sänder ut är en reflektion av det vi känner inombords, och det vi sänder ut skapar våra framtida situationer och händelser. Allt börjar inom dig. Just därför kan vi inte tro att "det nya jobbet" eller "den nya veckan" kommer få oss att bryta gamla mönster eller att åstadkomma något som vi vill. Absolut håller jag med om att byta miljö är viktigt, men en inre förändring skapas inte av en yttre förändring. Däremot skapas en yttre förändring av en inre förändring. Exempelvis om vi känner hat inom oss kommer vi även utstråla det och människor kommer reagera mot oss på ett annorlunda sätt om vi istället gav ut glädje.

Det är bara DU som kan ändra ditt inre, som kan bryta upp med dåliga mönster, som kan bli en bättre person och som kan nå ditt mål. Just därför ska vi inte sitta och vänta tills på måndag, eller tills vi får det där nya jobbet. För dessa yttre faktorer jag nämnde kommer ändå inte ändra ditt inre. Vi vill ändras, men som sagt vill vi inte behöva göra jobbet som krävs för att ändras. Därför brukar vi tro, och vi VILL även tro, att framtida händelser eller situationer kommer leda till den förändringen etc som vi alltid väntat på.

Tänk istället att varje sekund är en ny startpunkt, ett nytt tillfälle att plantera ett nytt frö i ditt liv. Du har makten över dig själv, inget annat!

'I hela mitt liv har jag väntat på att livet ska börja'..kom ihåg att det är du som bestämmer när du vill börja leva på det sätt som du vill, ta denna sekund i akt och lev, tänk positivt, utstråla positiva känslor och så kommer du märka hur du kommer få tillbaks en positiv respons från omvärlden.

En vecka sedan

Det har gått en hel vecka sedan jag skrev i bloggen. Klart att jag inte slutat blogga, jag har helt enkelt inte unnat mig tiden. Men det är inget jag skäms över, för det viktigaste är att vi gör saker för att vi gillar det, för att vi njuter av det - inte för att andra förväntas av oss att vi ska göra det!

Har en hel del idéer och tankar som jag självklart ska dela med mig av!

RSS 2.0